Schüssler-sók és a Kiegészítő Schüsszler-sók

Dr. Schüssler oldenburgi – homeopátiával is foglalkozó – orvos ismeretei és kutatásai alapján nagy jelentőséget tulajdonított a szervezetben jelenlévő szervetlen sóknak és a homeopátiát 12 biokémiailag ható szerre szűkítette le.

Többszörösen megerősített felismerései alapján úgy tartotta, hogy az egészség alappillére az egymással kiegyensúlyozott arányban lévő ásványi sók pontosan meghatározott mennyiségei, amelyek lehetővé teszik az élettani sejtanyagcserét.

Véleménye szerint a sejtek normál tevékenysége a szervetlen (anorganikus) sók megfelelő mennyiségétől függ.

Az egyes sók hiánya, vagy nem megfelelő aránya sejtszinten hosszabb-rövidebb ideig tartó működési zavart eredményez. Ha a zavar mértéke egy bizonyos szintet túllép, testileg is érzékelhető betegséghez vezet.

Valójában ezt a módszert, helyettesítő homeopátiának lehetne nevezni, mivel a terápia alapgondolata, hogy a beteg sejteket, amelyek már nem képesek nagy molekulájú anyagok felvételére, kis molekulájú (homeopátiásan elkészített) anyagokkal látják el. A bejuttatott szer egyrészt pótolja a hiányt, másrészt arra készteti a regenerálódó sejtet, hogy a szükséges elemeket önmaga is növekvő mértékben felvegye a szervezetből.

Ma már a tudományos vizsgálatok előrehaladtával 14 biokémiai kiegészítő só is létezik.

A 14-féle kiegészítő Schüssler-só és hatásai

A funkcionális, azaz alapszükségletű Schüssler-sók mellett további kiegészítő ásványi anyagok – Schüssler-só készítmények is kidolgozásra kerültek, melyek esetenként önmagukban, de leginkább a funkcionális Schüssler-só terápia mellett, kiegészítésként alkalmazhatóak D6 és/vagy D12 potenciálban. A kiegészítő Schüssler-só készítményeket dr. Schöpwinkel integrálta a biokémiai terápiába. A kiegészítő Schüssler-sók is csak a szükséges medicinális terápia kiegészítő gyógymódjaként szolgálnak!

Megfigyelések szerint egy betegség kialakulásának oka a különböző ásványi sók hiányából adódik. Ez a terápiás rendszer nem a hagyományos mennyiségi pótlás alapján működik, hanem információ átadásával segíti a szervezet helyreállítását. Olyan, mint egy karmester. Megmondja a sejtjeinknek, hogy az elérhető mennyiségben jelenlévő só, hogy tud beépülni, hogyan lehetséges a hasznosulása.  Nagy előnye, hogy mindenki használhatja, a csecsemőktől kezdve, terhesek, szoptató anyákon át, még azok is, akik rengeteg gyógyszert fogyasztanak. Schüssler sóknál 12 sóval találkozhatunk tablettázott formában (ebből 3-nál van két hígítási fokozat), és 12 krémzselével tubusolt formában, külsőleges használatra.

Kategória: Blog | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.