Gyógyító kristályok

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Mi az autogén tréning?

Az autogén tréning (AT) világszerte az egyik legelterjedtebb relaxációs módszer. Saját erőből merít, a saját aktivitásunkat felhasználó módszer, melyet a neve is kifejez: autogén. Belső, lelki utunk felfedezéséhez a test felől indulunk, ráhangolódunk a test nyelvére. Az önismeret, önszabályozás és önmeghatározás lehetőségét hordozza magában, személyiségfejlesztő módszer, mely beépíthető mindennapi életünkbe. Ez a pszichés önreguláció megerősíti a személyiséget, harmonizálja a test-lélek-szellem egyensúlyát.

Autogén tréning

Hogyan fejti ki hatását az autogén tréning?
Az AT az izomtónus-mozgás-lelkiállapot összefüggésére, egymásra hatására támaszkodik. Ezeknek a rendszereknek a kapcsolata régóta ismert, gondoljunk csak a jógára. Nézzünk meg egy példát: a szorongás izomfeszültséget idéz elő, mely az izomtónus fokozódásához vezet. Az AT segítségével csökkenteni lehet az izomfeszültséget, amely az agykéreg általi visszajelentés hatására a lelki feszültségeket oldja, azaz csökkenti a szorongást. Lényegében ez egy irányított önellazítás az alvás és az ébrenlét határán, mellyel rendszeres gyakorlás révén belső nyugalom érhető el, a szervezeti és pszichés működésünket kontrollálni leszünk képesek. Az AT során átélt élmények több szinten nyújtanak számunkra információt. Egyrészt testi érzékletekről van szó, másrészt a hozzájuk kapcsolódó érzésekről, illetve belső képekről, gondolatokról. Minden élmény differenciálja belső létünket, hiszen ezek a képek, érzések a sajátjaink, és bármikor visszatérhetünk hozzájuk

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Bach-virágterápia

Módszerét dr. Edward Bach az 1930-as években dolgozta ki. Észrevette, hogy bizonyos növények rezgése megfelel adott lelki problémáknak.
E gyógyító erejű növényeknek az energiáját megfelelő módszerrel kinyerve a lélekre ható, tehát nem hatóanyag elvű gyógyszer nyerhető.
Érzelmi problémák, a lelki egészség fenntartása és/vagy helyreállítása esetén használható kiválóan: valójában ez a Bach-virágterápia erőssége, hiszen dr. Edward Bach felismerve az érzelmeknek az egészségre gyakorolt hatását, már a kezdetektől fogva kutatta, hogyan lehetne közvetlenül a lélekre hatni, azt pozitívan befolyásolni.
Ha az ember valamilyen negatív lelkiállapottól szenved (például a türelmetlenség, a féltékenység, a düh, az irigység, vagy a
félelem), akkor a Bach-virágterápia esszenciáinak segítségével helyreállíthatja belső  egyensúlyát, s így megelőzheti, hogy komolyabb betegsége alakuljon ki.
Személyiségfejlesztés, valamint a belső béke megteremtésének eszközeként: az esszenciák használata által az ember kialakíthatja a lelkében az egyensúlyt, megteremtheti a belső békét.
A Bach-virágterápia alkalmazása révén ez még akkor is sikerül, ha az egyén hajlamos negatív érzelmi állapotok szélsőséges elő idézésére (pl.: bánat, levertség, szorongás, szégyenlősség, fél elem, visszahúzódás, kóros önbizalomhiány stb…)
Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészít ő kezelése esetén: a Bach-virágterápia módszere lehetőséget teremt az azonos betegségtő l szenvedő emberek kezelésének különbözőségére, így a Bach-virágterápia megvalósítja a természetgyógyászat egyik jelentő s
alapelvét, az egyedi, egyénre szabott kezelést.
Dr. Edward Bach szerint – a lelkiállapotokban megjelenő különbség mutatja, hogy elsősorban a lélek az, amely megbetegszik, tehát azt is kell kezelni.
A legújabb-kori tudományos kutatások szerint a betegségek multi-kauzálisak, azaz több tényező együttes jelenléte határozza meg a kialakulásukat. A pszichoszomatika szerint a testi tüneteken túl a lelki állapot is meghatározó, jó példa erre a stressz és annak szervezetre gyakorolt hatása.

Egy-egy betegség mögött fel nem ismert, negatív érzések és lelkiállapotok húzódnak meg, illetve szinte minden betegség kivált az emberből olyan negatív, zavaró érzelmeket, érzéseket (pl. türelmetlenség, igazságtalanságérzet, félelem stb.), amelyek végső soron megnehezítik, elnyújtják a gyógyulást.

A Bach-virágterápia segítségével lehetővé válik e lelkiállapotok  és problémák természetes, fokozatos feloldása és a kibillent lelki egyensúly helyreállítása. Az újra megtalált belső harmónia állapotában azután a szervezet eddig lekötött öngyógyító erői felszabadulnak és kifejthetik áldásos hatásukat.

A Bach-virágterápia  a lelki egészség fenntartására, betegségmegelőzésre, és számos lelki panasz  enyhítésére alkalmas.

Ha a lélek meggyógyul, a fizikai test is meggyógyítja önmagát.

Bach-virágterápia

Dr. Edward Bach a negatív érzelmi állapotokat 7 nagy csoportba foglalta:

 • Félelem
 • Bizonytalanság
 • Érdektelenség, közöny
 • Magány
 • Túlérzékenység
 • Kétségbeesés, önbizalomhiány
 • Túlzott aggódás másokért


A 38-féle kivonatból kiválasztható, hogy éppen melyikre van szükség, és ezekből összeállítható a személyre szabott keverék.

A Bach virágeszenciák a lélekre hatnak, iránymutatást adnak problémáink megoldásában, amit a tudatunkkal nem merünk és ezért nem tudunk megoldani.

A 96 DEVA virágeszencia

A 96 Deva virágeszencia cseppjei számos élethelyzetben, lelki állapotban alkalmazhatóak és nyújtanak segítséget.

A 96 kortárs DEVA-virágeszenciát kilenc jellemző érzelmi megnyilvánuláshoz szükséges társítani.

A következő 9 témakör egy-egy átfogó lelki-, érzelmi állapotot jellemez.
A csoportokon belül további finomítással kereshető meg az aktuális probléma oldásában segítő virágeszencia.

 1. VÉDELEM virágeszenciái;
 2. MÁSOK JÓLLÉTE – MÁSOKÉRT VALÓ AGGODALOM virágeszenciái;
 3. BIZALOM – REGENERÁLÓDÁS-GYÓGYULÁS-VITALITÁS  virágeszenciái;
 4. JELENLÉT – VILÁGOSSÁG-ELŐVIGYÁZATOSSÁG  virágeszenciái;
 5. AUTONÓMIA, ÖNÁLLÓSÁG virágeszenciái;
 6. BÁTORSÁG virágeszenciái;
 7. SZEXUALITÁS virágeszenciái
 8. KOMMUNIKÁCIÓ – KIEGYENSÚLYOZOTT ÖNKIFEJEZÉS- TÁRSADALMI NYITOTTSÁG-FELSZABADULT BESZÉD virágeszenciái;
 9. KREATIVITÁS – DÖNTÉS-CSELEKVÉS-AKARAT-ELKÖTELEZETTSÉG virágeszenciái.

  Bach-virágterápia

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Spirulina alga – a szuperétel

A Spirulina algát szuperételnek tartják, mert a tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest.

A Spirulina a legjobb növényi fehérje forrás 65%-kal, ami minden más természetes ételnél magasabb. Sőt még ennél is magasabb értékek is vannak a vitamin, ásványi anyag és különleges kivonatokban.spirulina Három gramm naponta elképesztő mennyiségű béta karotint, B-12 vitamint és B komplexet, vasat, alapvető nyomelemeket és gamma linolenic savat tartalmaz. A vitaminokon és ásványi anyagokon túl a Spirulina gazdag fitonutriensekben és az egészséget pozitív irányba befolyásoló tápanyagokban.spirulina2

A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között. A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. A Spiruinában benne van az összes alapvető aminosav.

1.      A DXN kávé megszünteti a szövetek elsavasodását.
2.      Élénkíti a vérkeringést.
3.      Stimulálja az immunrendszert.
4.      Antioxidánsokat tartalmaz.
5.      Hangulatjavító hatása van.
6.      Emeli az energiaszintet.
7.      Csökkenti a fáradtságérzést.

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Schüssler-sók és a Kiegészítő Schüsszler-sók

Dr. Schüssler oldenburgi – homeopátiával is foglalkozó – orvos ismeretei és kutatásai alapján nagy jelentőséget tulajdonított a szervezetben jelenlévő szervetlen sóknak és a homeopátiát 12 biokémiailag ható szerre szűkítette le.

Többszörösen megerősített felismerései alapján úgy tartotta, hogy az egészség alappillére az egymással kiegyensúlyozott arányban lévő ásványi sók pontosan meghatározott mennyiségei, amelyek lehetővé teszik az élettani sejtanyagcserét.

Véleménye szerint a sejtek normál tevékenysége a szervetlen (anorganikus) sók megfelelő mennyiségétől függ.

Az egyes sók hiánya, vagy nem megfelelő aránya sejtszinten hosszabb-rövidebb ideig tartó működési zavart eredményez. Ha a zavar mértéke egy bizonyos szintet túllép, testileg is érzékelhető betegséghez vezet.

Valójában ezt a módszert, helyettesítő homeopátiának lehetne nevezni, mivel a terápia alapgondolata, hogy a beteg sejteket, amelyek már nem képesek nagy molekulájú anyagok felvételére, kis molekulájú (homeopátiásan elkészített) anyagokkal látják el. A bejuttatott szer egyrészt pótolja a hiányt, másrészt arra készteti a regenerálódó sejtet, hogy a szükséges elemeket önmaga is növekvő mértékben felvegye a szervezetből.

Ma már a tudományos vizsgálatok előrehaladtával 14 biokémiai kiegészítő só is létezik.

A 14-féle kiegészítő Schüssler-só és hatásai

A funkcionális, azaz alapszükségletű Schüssler-sók mellett további kiegészítő ásványi anyagok – Schüssler-só készítmények is kidolgozásra kerültek, melyek esetenként önmagukban, de leginkább a funkcionális Schüssler-só terápia mellett, kiegészítésként alkalmazhatóak D6 és/vagy D12 potenciálban. A kiegészítő Schüssler-só készítményeket dr. Schöpwinkel integrálta a biokémiai terápiába. A kiegészítő Schüssler-sók is csak a szükséges medicinális terápia kiegészítő gyógymódjaként szolgálnak!

Megfigyelések szerint egy betegség kialakulásának oka a különböző ásványi sók hiányából adódik. Ez a terápiás rendszer nem a hagyományos mennyiségi pótlás alapján működik, hanem információ átadásával segíti a szervezet helyreállítását. Olyan, mint egy karmester. Megmondja a sejtjeinknek, hogy az elérhető mennyiségben jelenlévő só, hogy tud beépülni, hogyan lehetséges a hasznosulása.  Nagy előnye, hogy mindenki használhatja, a csecsemőktől kezdve, terhesek, szoptató anyákon át, még azok is, akik rengeteg gyógyszert fogyasztanak. Schüssler sóknál 12 sóval találkozhatunk tablettázott formában (ebből 3-nál van két hígítási fokozat), és 12 krémzselével tubusolt formában, külsőleges használatra.

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Relaxáció – Autogén tréning – Meditáció – Reiki energia

Relaxáció
A relaxáció testi és lelki lazítás, ellazulás. Nyugalom és harmónia. Mélyebb szinteken, lelki, sőt szellemi értelemben is áthangolódik az ember belső világa. A relaxáció egyik lényeges hatóeleme, hogy amit elképzelünk, azt a testünk meg is valósíthatja.

Alkalmas a testi és lelki egészség megteremtésére és  helyreállításra, valamint arra, hogy egészségesek maradjunk.

Mindenki számára hasznos lehet, megtanulásával és alkalmazásával csökkenthetők a stressz-helyzetek; kitűzött céljaink elérésében hatékonyabbak, sikeresebbek lehetünk.

Az autogén tréning
Az autogén tréning egy nagyon könnyen elsajátítható hatékony stresszkezelő és relaxációs módszer. Napjaink legtöbbet alkalmazott relaxációs technikája.
Az autogén tréninget a XX. század elején egy Johann Schultz nevű német orvos fejlesztette ki a tudományos hipnózis kutatások eredményeire támaszkodva.
Az  autogén tréningnek a lényege, hogy “autogén”, azaz saját magunk által létrehozható, nincs szükségünk hozzá külső személyre, hipnotizőrre vagy magnóra felvett relaxációs zenére, szövegre. Az autogén tréning elsajátítása során megtanulhatjuk, hogyan tudjuk elérni a testi és lelki nyugalom állapotát.

Meditáció, avagy az elme hatalma
A meditáció szó latin elnevezés, melynek jelentése gondolkodás, elmélyülés; gyökerei vallási eredetűek.
Ma már a meditáció a valláson kívüli területeken is nagy jelentőségre tett szert, ami nem véletlen, hiszen a meditáció során olyan különböző lelkiállapotba kerülhetünk, amelynek segítségével leküzdhetjük bizonyos nehézségeinket.
Több tudományos vizsgálat igazolta, hogy a meditáció, mint ellazítási technika, igen hatékony, gyógyító módszer. Kimutatták, hogy csökkenti a vérnyomást, enyhíti a szívtáji szorító fájdalmakat, az allergiás tüneteket, az asztmás rohamokat, csillapítja, illetve megállítja a fejfájást.
Ha rosszul érezzük magunkat, könnyebb változtatni azon, amit mondunk, mint megváltoztatni gondolkodásunkat és érzelmeinket – egy újrakezdéshez tehát legkönnyebb a kimondott szavainkat kontrollálni. Amit kimondunk, hamarosan pozitív hatást fog kifejteni gondolatainkra és érzéseinkre. Tapasztaljuk meg a csodát!

Reiki, az univerzális életenergia

A teljes Reiki kezelés életenergiát visz be a szervezetbe, beindítja a test természetes öngyógyító mechanizmusát és egy méregtelenítési folyamatot, átfogóan regenerálja a szellemi test finom-anyagában lévő energiapályákat.

A Reiki egyetemes energia.
A Reiki lehetőség az önmegvalósításra.
A Reiki a gyógyulás és a gyógyítás útja.

A Reiki energia közvetlen a “forrásból” – a fényből, az univerzumból fakad. A Beavatottság révén lesz aktív, így mindenfajta érintés, vagy kézrátétel nélkül fejti ki gyógyító sajátosságát.

A Reiki rezgés erősít, energetikailag tisztítóan és gyógyítóan hat a fizikai, a szellemi, az érzelmi szinten, valamint a szívközpontban.
A Reiki energia a fizikai, majd ezt követően a finom állapotú szinten fejti ki hatását.

A Reiki rezgés emlékezteti, visszavezeti Önt eredeti érzéseihez. Az érzések és a gondolatok kitisztulnak. Ez alátámasztja a “jelenlétet” a jelenben. A régi minták feloldódnak. Az önnön lény lecsendesül, a test megnyugszik.

A Reiki energia rezgése serkenti a vérkeringést, erősíti az izmokat, a belső szerveket, a szöveteket és a meridiánokat. A Reiki energia ráhangolja Önt a fizikai stabilitásra. Erőt ad mentálisan, érzelmileg és erősíti a testet. A Reiki energia segíthet az egyes élethelyzetek sikeres megoldásában, a lehetőségekhez képest a legjobb eredmények létrehozásában.

– Reiki energiaátadás távkezelésben
– Reiki energiaátadás  személyesen
reiki energia
Reiki életenergia kezelés és küldés – javasoltan -, a konzultációs beszélgetés után közvetlenül – igényelhető.

Relaxáció, meditáció
Gondolataink hatással vannak arra, hogy mit mondunk és hogyan érezzük magunkat. A szavak, amelyeket használunk, hatással vannak arra, hogy mit gondolunk és hogyan érezzük magunkat. Az, hogy hogyan érezzük magunkat, befolyásolja azt, hogy mit mondunk és hogyan gondolkodunk.

A relaxáció, illetve az autogén tréning fontos szerepet játszanak a szorongásos állapotok oldásában. Segítségükkel megtanulhatjuk izmainkat ellazítani, a légvételeinket, így a szívritmusunkat is szabályozni, ezzel a szorongás kapcsán bekövetkező automatikus testi reakciókat uralhatjuk, csökkenthetjük, a szorongás élményét csillapíthatjuk. A relaxációs és autogén tréningeket általában gyakorolni, tanulni szükséges. Szakmai  segítséggel önállóan is meg lehet próbálni valamely módszer elsajátítását. Szorongással járó helyzetekben aktuálisan is alkalmazható módszerek, gyakorlatilag mellékhatás nélkül.

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Lelki betegség – Szervi tünetek – Konfliktusmegosztás

Esély a Gyógyulásra

Tudta Ön, hogy minden megbetegedés egy érzelmi megrázkódtatással keletkezik?

Az első biológiai természettörvény: a Megbetegedések Vastörvénye

A Rák Vastörvényének van három ún. kritériuma (attól kritérium, hogy mind a három teljesül).

a.) Minden ún. megbetegedés (ami magába foglalja a rákot is) egy konkrét, váratlan, minden korábbinál súlyosabb, igen hevesen, drámaian, és elszigetelten megélt konfliktusélmény-sokkal keletkezik, egyidejűleg mind a három szinten: a lélekben, az agyban és a szerven. Ahhoz tehát, hogy egy agyi góc és egy testi elváltozás beinduljon, előtte törvényszerűen el kell szenvedni egy érzelmi megrázkódtatást, át kell élni egy érzelmi kilengést. Ha az elváltozás nem mérgezés, nem baleset, nem sugárzás, vagy természetellenes táplálkozás következtében alakul ki, akkor csak konfliktus hatására indulhat be. Nincs más lehetőség.

b.) Az elszenvedett konfliktus érzettartalma meghatározza az agyban megjelenő elváltozás (ez az ún. Hameri góc) és a szervi elváltozás helyét. Értelemszerűen az érintett agyi vezérlőközpont által vezérelt szerven tapasztalható az elváltozás.

c.) A három szint folyamatai mindig szinkronban, egyszerre és azonos ütemben zajlanak le. Lélek- Agy- Szerv szinteken!   Ez azt jelenti, ha bekövetkezik a konfliktus, ez azonnal megjelenik az agyban, és azonnal beindul a szervi elváltozás. Az elváltozást beindító nyomógomb a lelki síkon van. Ha a konfliktus megoldódik, az agyi tünetek is megváltoznak, beindul az agyszövet helyreállítása, szervi szinten megáll a rákos növekedés, és a létrejött daganatok elbontásra kerülnek, a fekélyek, sorvadások újból felépülnek.

Ezt a különleges, jellegzetes, megbetegedést beindító érzelmi konfliktust nevezik biológiai konfliktusnak, az új Orvostudományban ún. DHS-nek. Ez abban különbözik az összes többi pszichológiai és egyéb konfliktustól, hogy lényében rázza meg az embert, és azonnali testi tüneteket produkálunk! “Hogy miért nem tudunk magunknak akaratlagosan ilyet KIVÁLTANI? Elég nehéz magunkat megijeszteni… Azonban, ha sínek már le vannak fektetve, tudatosan hergelhetjük magunkat, és azzal befűtünk az elváltozásnak” /Barnai Roberto/

A DHS általános ismertetőjegyei:

1. Komolynak érzett, drámai dolog miatti kisebb-nagyobb, lesújtó, lehengerlő, felzaklató, felháborító, heves érzelmi kilengés. A konfliktust, a konfliktus témáját komolynak érezzük, nem tudunk megnyugodni miatta, kibillent a normál kerékvágásból.

2. Váratlanul, felkészületlenül ér, mint derült égből villámcsapás, a meglepetés erejével hat. (Csak a váratlan, meglepetésszerű konfliktus-élményekre produkált érzelmi kilengés indít be szervi elváltozást! Amire fel tudunk készülni, vagy egyáltalán tudomásul vesszük, hogy megtörténhet – és esetleg bekövetkeznek – azokra nem produkálunk elváltozást!)

3. Megütközés jellegű, konfliktust hordoz. Fennakadunk, rákattanunk, bekattanunk, és nem bírunk lejönni róla. Konfliktus nem létezik önmagában, mindig van oka, indoka. DHS-nél mindig van egy konkrét, jól behatárolható, beazonosítható érzelmi tartalma. Az érintett egyén, ha először talán nehezen is, de meg tudja határozni, mit érez/ mit érzett a konfliktusnál.

4. Elszigetelten megélt, nem beszélünk róla. Érzéseinket nem beszéljük ki, magunkba fojtjuk őket. Vagy azért mert  éppen nincs kinek elmondani, vagy azért mert nem akarjuk, hogy sajnáljanak, nevessenek rajtunk, vagy azért  hogy ne tudjanak róla, nehogy felhasználják ellenünk, stb.

A megbetegedéshez elengedhetetlen tényező, hogy a hordozott konfliktus, sérelem kibeszéletlen, jellegzetes, hogy magunkba fojtjuk érzelmeinket!
A legjobb felkészülés, a megoldási mód a súlyos betegségek ellen, ha rendszeresítünk egy hozzáértő  lelki bizalmast!

5. Átmenetileg nincs megoldása. A rákos daganat vagy fekély addig növekszik, ill. terjed, amíg a konfliktus megoldatlan. Ha megoldásra kerül, átkapcsolunk megoldás utáni szakaszba: az agyi és szervi tünetek megváltoznak, a konfliktus ellensúlyozása, (biológiai megoldása) céljából létrejött testi elváltozás felszámolásra, helyreállításra, újjáépítésre kerül.   Nagyon fontos, hogy az öt ismertetőjegynek egyszerre kell teljesülni. Ha bármelyik hiányzik, nincs belőle testi elváltozás! Ha az egyiket kiiktatjuk, megfordul a különprogram, és belépünk a megoldási, gyógyulási szakaszba. (A Megbetegedések Vastörvénye = Rák Vastörvénye). Hamer doktor a rák kutatása során bukkant rá erre a természettörvényre. 1986-ban, amikor megtalálta az ötödik biológiai természettörvényt is, akkor döbbent rá, hogy ez nem csak a rákra, hanem minden elváltozásra érvényes – a biológiai természettörvényeknél jelölt kivételekkel. Kiderült, hogy minden elváltozás ugyanazon törvényszerűségek szerint működik, a két dolog, ami variálódhat, az a konfliktus intenzitása és a konfliktus-aktív szakasz időtartama.
Ezek határozzák meg az elváltozás mértékét. “Mechanikailag” tehát nincs különbség a gégegyulladás és a gégerák között – csak az elváltozás súlyossága különböző. Bizonyára azért hagyta meg Hamer doktor ezt a nevet, mert a rákos betegségek esetében a leginkább nyilvánvaló az elszenvedett érzelmi sokk, és a hatására kialakuló szervi elváltozások összefüggése.) http://www.biologika.hu/A-biologiai-termeszettorvenyek/a-megbetegedesek-vastoervenye.html
Ha a lélek meggyógyul, a fizikai test is meggyógyítja önmagát.

TAPASZTALATOK

A problémák feldolgozása révén változás  történik a személyiségében. Mindenkinél  személyiségfejlődés játszódik le, képe saját magáról rendeződik, önbizalma megerősödik, képes lesz érzelmeit megfelelő formában kifejezésre juttatni.

A kliens a személyiségében létrejövő pozitív változás következtében kreatívabban, intelligensebben tud megbirkózni az élet kihívásaival, a mindennapi konfliktushelyzeteivel, megoldandó problémáival. Viselkedése, gondolkodásmódja áthangolódik, kevésbé frusztrálják a stresszes helyzetek, s ezeken könnyen túl tud lépni.

Mindennapi viselkedése érettebbé, megoldás-központúbbá, sikeresebbé válik.

Párkapcsolata is kiegyensúlyozottabbá, boldogabbá válik.

Tapasztalataim azt mutatják, megmentheti az egészségét, az életét, ha talál egy személyt, akivel megoszthatja panaszát, bánatát…

….sok pár megmentheti kapcsolatát, mentesülhet a további megrázkódtatásoktól, az esetleges válástól, és  további zaklatottságoktól.

Kategória: Blog | Hozzászólás most!

Szakmai publikációk

* Urbán Éva Izabella: A környezet befolyásoló hatása a szorongás kialakulásában, állandósulásában

Új Pedagógiai Szemle, LVII. évf. 2007. 1. szám 70-89.

http://www.oki.hu/oldal.php?tipus=cikk&kod=2007-01-ta-Urban-Kornyezet


* Urbán Éva Izabella: A segítségnyújtás lehetőségei – Köznevelés, 2006-11-03. 62. évf. 35. szám

http://opac.opkm.hu/sfr.php?mfn=253835


* Urbán Éva Izabella: A család támogató illetve gátló szerepe a felnőtté válásban –  Köznevelés, 2006-11-10. 62. évf. 36.


* Urbán Éva Izabella: Kiben bízzon hát a tanuló? – Fejlesztő Pedagógia 2007-01-18.

http://opac.opkm.hu/sfr.php?mfn=258093


* Urbán Éva Izabella: Egy gyermekmosolyért

Bp., SE – Mentálhigiénié Intézet, 2007.


Puncs Magazin III. évf. 10. szám 2009. 05. 21. Rettegés a legnézettebb műsorokban – Erőszak a képernyőn


Mentor Magazin 2011/3. szám 17-18.  http://3ddigitalispublikacio.hu/media/mentor/1103/mentor.php


Urbán Éva Izabella:  A „Társas énünk – Társaságunk!” személyiség, – és közösségfejlesztő projekt bemutatása  KAPOCS 2012. aug.


Téli Álmok c. antológia kötet – Meglátni a Horizontot    Z-Press Kiadó, 2012.


Kategória: Blog | Hozzászólás most!